Ajuntament de Canet lo Roig

Monuments que visitar

Ermita de Santa Isabel
D’origen medieval. Està construïda en maçoneria i carreuó, i la seua portada, situada als peus, és de mig punt. Consta d’una sola nau, coberta amb volta de canó apuntat, contrarestant les espentes de la coberta, forts estreps. Anteposat a la nau es troba un xicotet atri porticat i una fatxada extremadament modesta, de llosa i carreuó, que a penes deixa entrevore la finalitat autèntica de l’edificació.
Ermita del Calvari
Està construïda en maçoneria i pedres angulars. Consta de fatxada de carreu als peus amb portada allindada. No conté ni torre ni espadanya. La seua coberta exterior, està formada per una cúpula central en forma dodecagonal i el seu absis exterior és poligonal. Es conserven restes de decoració pictòrica en les finestres laterals. També es conserven restes de l’antic retaule d’algepseria (segle XVIII) amb atributs de la Passió emmarcats per rocalls.
Església de Sant Miquel
De les poques que conserven el seu caràcter d’església-fortalesa amb els seus matacans en la part alta de la fatxada o el 'passeig de ronda' en la volta. Testimoni impassible i silenciós de cinc segles d’història, és la mescla d’estils i gustos. En l’exterior té dos portes, una gòtica i una altra renaixentista i en l’interior la creueria es resistix al plantejament renaixentista de l’església.
Palau dels capellans
En origen va ser capella palatina gòtica. Consta el local d’una xicoteta nau dividida en tres trams per arcs apuntats sobre pilastres de secció quadrada, amb coberta plana sostinguda per bigues esteses paral·lelament a l’eix principal. Un quart tram, al fons de l’estada, es cobrix amb la volta de creueria rematada, en la intersecció dels nervis, per una clau circular de pedra en què al peu de les inicials de simbologia cristiana JHS, es troba la data que permet datar l’edifici: m.d. XVIII.

Imágenes: 
ermita.jpg
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal