Ajuntament de Canet lo Roig

Dimecres, Juny 15, 2016 - 10:19
Traduccio
fjkjdkjfkjkljñ

Els orígens de Canet lo Roig es remunten a etapes de la història molt anteriors a l'assentament dels àrabs. S'han pogut recollir d'algunes excavacions ceràmica corresponent a un poblat de l'època final del bronze i principis de la cultura ibèrica. Així doncs podem afirmar que a la part alta del turó existia un poblat del bronze final i primera edat del ferro, que es mantindrà ancorat allí fins a la romanització, és a dir, fins a finals del segle III abans de Crist.

Amb la romanització es va produir un irreversible canvi social i estructural. Els habitants del primer poblat que tradicionalment vivien de la ramaderia i l'agricultura cerealista, aprendran dels romans noves tècniques agrícoles i altres sistemes de producció (regadiu, horticultura, fruiters, viles, etc.) que els impulsaran a abandonar el pujol per establir-se a els plans i en les zones fèrtils al costat dels rius, on desenvolupar una economia més capaç.

D'això hi ha nombrosos testimonis arqueològics disseminats pel Plà dels Vinyets i Font de la Roca, així com els voltants de la Font del Vilagrós. Es tracta de vestigis de la cultura ibèrica que es va desenvolupar sota la influència dels cavallers o hisendats romans que van aixecar les seves vinyes i granges en els esmentats llocs. Han estat trobades làpides i esteles ibèriques interessants documents que ens parlen d'uns personatges autòctons que van haver de gaudir d'una elevada categoria social, potser eren caps o simplement rics hisendats. Aquestes làpides a més demostren que es coneixia l'escriptura, la qual cosa no resulta freqüent entre les tribus que poblaven aquesta comarca en l'època que ens ocupa. Els hispà-romans van seguir poblant aquests llocs fins a l'arribada dels àrabs al segle VII.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal