Ajuntament de Canet lo Roig

Flora i fauna

D'entre l'àmplia varietat de fauna existent a Canet lo Roig, destaca pel seu gran atractiu la cabra hispànica, que podem veure amb relativa facilitat en la zona del riu Cérvol i en la Serra de Sant Pere. Les xicotetes bandades estan compostes per un mascle dominant i unes quantes femelles amb els seus cabrits de pocs anys o bé per mascles jóvens apartats de la manada.

Altres animals, encara que més difícils d'albirar, són el porc senglar, el rabosot, la geneta, el teixó... De l'avifauna no hi ha informació contrastada.

En la vegetació, a banda del predominant olivera, podem trobar una gran varietat d'arbres característics de la franja mediterrábea com a garroferes, figueres, magraners i ametlers.

Molt interessants i bonics de contemplar són els bruguerars que es troben entorn del barranc de la Barsella, en la senda PRV-296

La part nord o ombria de la serra de Sant Pere és un dels paratges que ens oferix la major concentració de plantes aromàtiques i silvestres, plantes que podem trobar per tot el terme.

Entre les primeres trobem timó, romer, bruc, espígol, trepó, sajolida i, per damunt d'elles, savines, ginebres, roures, carrasques, coscolls, esparregueres, figueres, pites i palmito... una varietat digna de contemplar

Imágenes: 
cabra.jpg
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal